Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis är ett av Sveriges största guldhopp i OS i Paris 2024. Foto: BILDBYRÅN

SVT sänder magasin från OS i Paris 2024: ”Efterlängtat”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa sommar är det OS i Paris. Då kommer SVT varje kväll att sända ett magasin med det bästa från dagens tävlingar.

Magasinet kommer att ha en omfattande bevakning med studio i TV-huset i Stockholm och team på plats i Paris. Resultat, exklusiva intervjuer med idrottarna, experter i studion samt analyser av dagens tävlingar. 

– Det här blir en perfekt start på SVT:s nya OS-resa. Vi ser verkligen fram emot att bjuda publiken på dagliga summeringar och fördjupningar under sommarspelen i Paris, säger Max Bursell, chef för SVT Sport. 

OS i Paris 2024

Programmet kommer att vara en timme långt och sändas varje kväll 22.00 i SVT1 och på SVT Play.

Daniel Ståhl, Sarah Sjöström och Simon Pettersson. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

– Jag är mycket glad att vi redan till sommaren kan visa de mest spännande ögonblicken från OS i Paris, som en start på de kommande årens många OS-sändningar från SVT. Att alla i Sverige kan se de historiska sportögonblicken är mycket efterlängtat av tittarna, säger Hanna Stjärne, vd på SVT. 

Warner Bros. Discovery har de exklusiva rättigheterna till direktsändningarna från Paris 2024. Från 2026 till 2032 har Warner Bros. Discovery och SVT gemensamma rättigheter till livesändningar från OS. 

Sommarspelen i Paris pågår mellan den 26 juli och 11 augusti 2024. Det blir tredje gången som Frankrike arrangerar sommar-OS och det är det trettiotredje sommarspelet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet