SVT Sport avslöjar: Landslagstränarnas kontrakt sägs upp

Uppdaterad
Publicerad
Med ett år kvar till OS i Sotji kan SVT Sport avslöja att längdlandslaget väljer att säga upp samtliga tränares kontrakt.

–Det kommer besked efter påskhelgen, säger förbundskapten Lars Öberg.

De berörda tränarna är damernas Rikard Grip, Arild Monsen på herrsidan och assisterande landslagstränaren Robin Johansson.
Alla tre har utgående kontrakt men med option på ytterligare en säsong över OS i Sotji.

Nu finns två alternativ:
Antingen avslutas samarbetet med bara ett år kvar till OS – eller så omförhandlas kontrakten och tränarna kan stanna kvar.
–Det är inget som vi kan kommentera nu. Det är alltid så här i slutet av säsongen att man ser över och utvärderar. Men det kommer besked efter påskhelgen, säger förbundskapten Lars Öberg till SVT Sport.

Kan det komma att bli konkreta förändringar?

–Det kan jag inte säga något om. Så här ser gången ut och det är inget konstigt med det. Har du fler frågor får du ta det med Johan Sares, säger Öberg.

Men när SVT Sport pratar med landslagets längchef Johan Sares vill inte heller han svara på vad de rivna kontrakten kommer att få för konsekvenser för framtiden.

Huvudtränarna Arild Monsen och Rikard Grip bekräftar att deras kontrakt är uppsagda men säger att de räknar med att fortsätta på sina poster.
–Jag har inte hört något annat och är inställd på det, säger Arild Monsen.

–Jag räknar med att vara kvar och har inte hört något annat. Det är den här modellen man valt och jag ser inget dramatiskt i det. Sen kan ju inte jag veta vad förbundskaptenen och längdchefen gör, säger Rikard Grip.

–Jag har inga kommentarer, säger assisterande tränaren Robin Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer