Systrarna Kallur opererade i NY

Uppdaterad
Publicerad

Susanna och Jenny Kallur har nu opererats för sina stressfrakturer i skenbenen. Ingreppen utfördes av experten David Helfet i New York.

”Båda operationerna gick bra”, uppger Helfet i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

Nu väntar en lång rehabiliteringsperiod på systrarna. I förra veckan uppgav landslagsläkaren Thomas Eriksson för SVT Sport att det handlar om sex veckors läkning och uppåt ett halvår innan systrarna kan gå i full träning.

”Kan börja blicka framåt”

De två häcklöparna har dragits med skadeproblemen en längre tid. Jenny har varit borta hela året på grund av besvären, medan Susanna har känt av skadan sedan i våras men ändå tävlade i Peking-OS.

”Det känns nu skönt att äntligen ha fått gjort det här ingreppet så att vi kan börja blicka framåt med tillförsikt, säger Susanna och Jenny Kallur.

”Bästa möjliga tidpunkt”

Svenska friidrottslandslagets nye förbundskapten Stefan Olsson ser positivt på beskedet om att systrarna Kallur valt operation för att komma till rätta med sina stressfrakturer.

-Jag tycker det var jäkligt bra att det togs ett beslut att gå vidare och bestämma behandlingsform och ta operation, säger han till TT.

-Det var bästa möjliga tidpunkt för operation, definitivt. Nu kan de redan i morgon gå in i steg två med hur det här ska rehabiliteras.

Stefan Olsson hoppas att båda systrarna Kallur ska var tillbaka i tävling till nästa utomhussäsong.

-Båda två finns med i våra verksamhetsplaner för 2009. Så långt kan man säga.

SVT och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.