Tårar, glädje och dans

Uppdaterad
Publicerad

Slutet gott – allting gott. Stora nationer föll redan i gruppspelet, Brasilien åkte på en förnedrande förlust i semifinalen mot Tyskland. VM 2014 är över.

Tårar rullade på skäggstubbiga kinder på spelare och på barnens gråtande kinder på läktarna så rann ansikitsmålningarna bort. Colombianer dansade med väl inövad koreografi och ghananer sjöng så det ekade i spelargångarna.

Flygande holländare och skadade brassestjärnor. En liten nation som gladde sina landsmän hemma med att ta sig vidare från en grupp med Uruguay, England och Italien. Costa Ricas resa kan ge vem som helst hårresande gåshud.

Fotbolls-VM 2014

Ett VM som hade allt ett VM ska ha i sambafotbollens hemland. Tyskland och Argentina stod till sist på varsin sida under finalen. Men skyttekungen hittar vi i ett helt annat lag. Colombianen James Rodriguez satte sex mål och tog hem skytteligan före tysken, och förra VM:s skytteligasegrare, Thomas Müller.

Söndagen den 13 juli fick till sist Tyskland fira finalsegern och titulera sig världsmästare.

Se det härliga och slutliga VM-kollaget, som vår redigerare Dan Svensson har satt ihop, här ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet