Foto: TT Nyhetsbyrån

Taylor stängs av från landslaget

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen stängde det svenska basketförbundet av Jeffrey Taylor från landslagsspel.

Strax innan midnatt samma dag fick han en ny dom.

Då meddelade NBA att han stängs av i 24 matcher.

Svensken dömdes till 18 månaders skyddstillsyn för att ha misshandlat sin flickvän och för skadegörelse. Han har erkänt brotten.

Basketförbundet meddelade därför tidigare i dag att Taylor inte får representera landslaget under årets säsong.

– Våld är inte förenligt med vår idrott vare sig på eller utanför planen. Det här är mycket allvarligt och vi vill markera. Samtidigt hoppas vi få se honom i många matcher i landslaget framöver. Misstag begås och man har rätt till en andra chans, säger Hans von Uthmann.

Blir utan lön

Basketförbundet har inte lyckats att nå 25-åringen trots upprepade försök.

– I det här sammanhanget har vi inte haft någon kontakt. Vi har förståelse för om han inte kunnat eller velat prata med oss med tanke på allt, säger Hans von Uthmann.

Strax innan midnatt på onsdagskvällen kom även NBA:s dom. Taylor stängs av i 24 matcher, och blir under den tiden utan lön.

”Denna avstängning är nödvändig för att skydda NBA:s intresse och allmänhetens förtroende för oss” skriver ligakommissionären Adam Silver i sin dom.

”Centrala värden”

”Våld i hemmet är en allvarlig samhällsfråga och det är viktigt att behandla frågan seriöst i alla samhällen och organisationer som kämpar för att man ska repsektera varandra, upprätthålla god moral och ett fint beteende. Dessa värden är centrala för NBA och våld i hemmet är en fråga som kräver vår fulla uppmärskamhet.

Han har redan missat 13 matcher och får därmed inte heller spela de närmaste elva. Han kan därför komma att göra comeback den 12 december då hans Charlotte Hornets spelar borta mot Memphis Grizzlies.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.