”The Mauler” föll mot mästaren – hyllas ändå av Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson gjorde en stormatch i UFC-titelmatchen natten mot söndagen men förlorade ändå knappt mot storfavoriten Jon ”Bones” Jones. Efter titelfighten i Toronto fördes båda till sjukhus.

Gustafsson gjorde en stark första rond där han spräckte Jones ögonbryn. Andra och tredje ronden var jämnare. I fjärde ronden stördes Jones av sin skada, men amerikanen fick in en tung armbåge i huvudet på svensken i slutet av ronden.

Femte ronden var jämn, även om det var uppenbart att Gustafsson var väldigt trött. Det var inte säkert vem som vunnit, men domarna hade Jones som segrare på poäng med 48-47, 48-47 respektive 49-46.

Alexander Gustafsson MMA

”Kommer tillbaka starkare”

Vissa i publiken buade när Jones dömdes som segrare. Gustafsson var dock sportslig och hyllade sin överman.

– Det är en ära att möta mästaren. Han är mästare av en anledning. Jag kommer att lära mig av det här och komma tillbaka starkare. Min karriär har bara börjat, säger Gustafsson efter efter sin andra förlust i UFC, toppklassen inom MMA.

Jones var imponerad av sin svenske motståndare.

– Detta var utan tvekan min tuffaste match hittills. Det gör mig ännu gladare över segern, säger Jones.

UFC:s vd öppnar för returmatch

Både Gustafsson och Jones var utmattade och mörbultade och fördes till sjukhus direkt efter matchen. Ingen av dem var med på presskonferensen. Från sjukhuset kom senare besked om att Gustafsson mår bra. Det rörde sig i första hand om rutinkontroller.

Det är inte omöjligt att Gustafsson och Jones

– Vem vill inte se en returmatch, frågar sig UFC:s vd Dana White.

Det är dock möjligt att Jones kan få en annan utmanare i sin nästkommande match innan Gustafsson får chansen igen.

Hyllas av Zlatan

Senare på söndagen hyllades ”The Mauler” av Zlatan Ibrahimovic, på stjärnans Facebook-sida.

”Ett stort grattis Alexander Gustafsson, för mig är du segraren. Äntligen en till som sätter Sverige på kartan. Jag är väldigt stolt över dig. Fortsatt kämpa och se dig själv som mästaren. Mvh Zlatan.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alexander Gustafsson MMA

Mer i ämnet