Thomas Olsson klar för Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s mittfältare Thomas Olsson, 29, har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Göteborg. Men han kan sänka Blåvitts gulddrömmar i höst.

Enligt Göteborgs hemsida saknas än så länge en överenskommelse om en omedelbar övergång. Om detaljerna inte är lösta innan 31/8 – så spelar han kvar i MFF till den 31/12.

-Vi hoppas kunna lösa det nu i sommar, men gläds annars åt att ha knutit upp honom för framtiden, säger Göteborgs ordförande Mats Persson på klubbens hemsida.

Mittfältaren Thomas Olsson lämnar som väntat Malmö FF för IFK Göteborg. Men värvningen kan dra ut på tiden om klubbarna inte lyckas komma överens innan transferfönstret stänger den 31 augusti.

Om överenskommelsen uteblir spelar han kvar i MFF till den 31 december.

-Vi hoppas kunna lösa det nu i sommar, men gläds annars åt att ha knutit upp Thomas Olsson över tre år. Det är en oerhört lojal lagspelare. Att han varit kapten i både Norrköping och Malmö säger en del, säger IFK:s klubbdirektör Mats Persson på klubbens hemsida.

Olsson, 29, har skrivit på för tre år med Göteborgsklubben och har innan vistelsen i Malmö spelat för Åtvidaberg och IFK Norrköping.

-En mycket spelskicklig mittfältsmotor med ett bra attityd, säger Persson.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.