Tidemand tappade i starten

Uppdaterad
Publicerad

Norge-Sverige 1-0.

Så kan man sammanfatta den första sträckan i Svenska Rallyt där Pontus Tidemand hamnade på efterkälken redan i starten i sitt heat mot norske Andreas Mikkelsen.

– Det var mycket snö i spåret, säger Tidemand till SVT Sport.

Pontus Tidemand drog nitlotten att få starta i det spår med mest snö på superspecialsträckan på Färjestads travbana i Karlstad. JVM-segraren fick sladd direkt och tappade ett par sekunder i starten. 23-åringen stod annars för ett bra race och gick i mål på 11:e bästa tid.

– Det var mycket snö i spåret så vi tappade ett par sekunder i starten. Det är en okej start, det är bara att köra igen dem. Jag ville inte ta några risker på en sådan här sträcka, säger Tidemand till SVT.

Rallyt i Värmland 2014

Vad känner du inför morgondagen?

– Vi är fokuserade så det ska bli gött att komma igång.

Smakstart för Mikkelsen

Desto bättre gick det för nämnde Mikkelsen som alltså körde samma heat som Tidemand. Norrmannen noterades för bästa tid på sträckan, åtta tiondelar före regerande världsmästaren Sebastien Ogier.

– Jag kände mig lite rostig. Jag har inte kört på snö sedan december men jag tror att det var en bra start, säger Mikkelsen med ett leende.

Resultat sträcka 1, Karlstad:

1. A. Mikkelsen, NOR/Volkswag 1.33,4

2. S. Ogier, FRA/Volkswag + 0,8

3. O. Tänak, EST/Ford +2,2

4. J. Latvala, FIN/Volkswag +2,4

5. M. Hirvonen, FIN/Ford +2,6

11. P. Tidemand, SWE/Ford +4,5

25. F. Åhlin, SWE/Ford +10,6

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rallyt i Värmland 2014

Mer i ämnet