Karlsson: ”Drar alla åt samma håll har Tre Kronor en jättechans” Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Tittarna tror på Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Med 100 dagar kvar till OS i Sotji har vi frågat tittarna ”Vilka är Sveriges tre största OS-hopp?” – och de allra flesta verkar överens om att det är på hockeyisen eller i skidspåren som medaljerna kommer att komma.

Vi ställde frågan ”Vilka är Sveriges tre största OS-hopp?” på Twitter, Instagram och SVT Sports Facebooksida. Resultatet visade att allra flest tror på svenska medaljer inom hockey och längskidor.

Många tror att Tre Kronor, som vann VM-guld på hemmaplan i våras, är det största svenska OS-hoppet. Tätt där bakom, med bara tre röster mindre, skuggar femmilskungen Johan Olsson.

OS i Sotji

– Tre Kronor vann VM, visserligen med andra spelare än de som kommer att spela i OS, men de har visat att de har en vinnarkultur i ledarstaben. Drar alla åt samma håll har de en jättechans, säger SVT:s krönikör Jonas Karlsson.

”Olsson duktig på att pricka formen”

– Olsson kommer att gå in i OS som en av de stora favoriterna. Han är otroligt duktig på att pricka formen till när det gäller. Nu går femmilen i fristil, men det finns 15 km klassiskt och en skiathlon. På 15 km har han en superchans. Men det kan komma förkylningar, det är 100 dagar kvar... Men alla rapporter är entydliga – han är vassare än någonsin. Han kör sitt race och det har funkat klockrent tidigare.

Tror på Hellner i sprinten

Tittarna rankar Emil Jönsson som trea, följd av Charlotte Kalla och André Myhrer.

– Emil är lite fågel eller fisk. Hans mästerskapsfacit är okej men han gynnas nog inte av den extremt tunga banan i Sotji, med den tuffa backen. Om Marcus Hellner är i form passar sprintbanan honom bättre, än Jönsson. Men Emil ska vara med och kriga om en finalplats, men jag är inte 100 procent säker på att banan passar honom, säger Karlsson.

Se hela ”Lunchlive: 100 dagar kvar till OS”

Hela listan: Vilka är Sveriges största OS-hopp?

1. Tre Kronor

2. Johan Olsson

3. Emil Jönsson

4. Charlotte Kalla

5. André Myhrer

6. Marcus Hellner

6. Curlinglagen

8. Frida Hansdotter

9. Längdstafett, herrar

10. Sprintstafett, herrar

11. Längdstafett, damer

12. Sprintstafett, damer

13. Henrik Harlaut

14. Björn Ferry

15. Fredrik Lindström

16. Maria PH

17. Ida Ingemarsdotter

18. Anna Holmlund

Övriga: Teodor Peterson, Anders Södergren, Jon Olsson, Jessica Lindell-Vikarby, Per Spett, Damkronorna, Anna Haag

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji

Mer i ämnet