Tony: ”Innanför den vita kritan är helig mark”

Uppdaterad
Publicerad

Tyresös tränare Tony Gustavsson vägrar låta sig påverkas av de yttre stormvindarna. Istället gör han allt för att spelarna ska fokusera på det sportsliga och vill stänga ute alla problem på planen.

– Innanför den vita kritan är det helig mark, säger han på upptaktsträffen.

Caroline Seger och Marta är på väg bort. Veronica Boquete har redan klart med ny klubb. Landslagsmålvakten Carola Söberg får inte nytt kontrakt och de tre amerikanskorna med Christen Press i spetsen spelar så länge klubben är kvar i Champions Leauge. Lägg då till att värvade stjärnan Fabiana ännu inte har fått arbetstillstånd, så förstår ni att det kan bli en mager trupp Tyresö ställer på benen i damallsvenskan.

”En utmaning”

– Det är klart att det är en utmaning. Men jag ser det som en utmaning till att prestera bättre. Innanför den vita kritan är det helig mark och vi har lovat oss att ingen ska kunna ta ifrån oss det i gör på fotbollsplanen, säger han.

Damallsvenskan 2014

Samtidigt känner han av blåsten och gör allt för att svetsa samman gruppen. Klubben hamnade i rekonstruktion och kan inte betala ut spelarnas löner på egen hand. Men den gemensamma målbilden, finalen i Champions League, är det stora målet.

– Tankarna sipprar ju in. Jag är bara människa jag också. Men vi känner lukten och smaken av Sydeuropa. Står inte jag stadigt kan jag inte förvänta mig att spelarna gör det heller, säger han.

”Kan hamna i Rosengård”

Han hoppas att få behålla Marta och Seger till sommaren, men enligt SVT Sports expert kan landslagsmittfältaren försvinna till en konkurrent.

–  Alla inom svensk damfotboll hoppas förstås att både Marta och Seger blir kvar i Sverige så länge det bara är möjligt. Seger kan ju kanske hamna i Rosengård. Men man vet inte, säger hon i SVT Sports liverapportering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet