Foto: Bildbyran

Toppmötet spelas i midnattssol

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det dags för toppmöte mellan Piteå och Rosengård i damallsvenskan. Matchen kommer att spelas i midnattssolen i Kiruna.

– Det ska bli en häftig match, säger Piteås landslagsmittfältare Julia Karlenäs till SVT Sport.

Det är toppmatch i damallsvenskan när tabellettan Piteå möter tabelltvåan Rosengård. Förutom att det är en toppmatch är den speciell av en annan anledning. Matchstarten är nämligen satt till 22.00 för att spelas i midnattssolen på Lombia IP i Kiruna, knappt 40 mil från ordinarie hemmaarenan LF Arena.

– Vi har haft ett långvarigt samarbete med Kiruna och tyckte att det var kul att bjuda tillbaka lite, säger Håkan Linneruth, styrelseordförande i Piteå till SVT Sport.

Häftig match

Piteås mittfältare Julia Karlenäs, som nyligen gjorde debut i Peter Gerhardssons landslagstrupp, är entusiastisk inför matchen.

– Det ska bli en häftig match att spela. Jag tror aldrig att jag har spelat så sent förut, säger Julia Karlenäs.

Piteå åker de knappa 40 milen upp till Kiruna i dag och ska träna på planen i kväll.

Förbereder man sig som spelare på något speciellt sätt?

– Man är inte van vid att spela så sent, så jag ska nog försöka vila innan matchen, men annars har vi förberett oss som vanligt i veckan.

Väntas komma 2 000

Trots att matchen spelas i Kiruna väntas det komma runt 2 000 personer för att se toppmötet eftersom det är fri entré. Och Julia Karlenäs tror att man kommer att känna publikens stöd.

– Jag tror att det kommer att kännas som att vi har hemmaplan. Arenan är mindre än vad vi brukar spela på men vi kommer nog ha publikstödet ändå.

– Jag tror att det kommer bli en jämn match. Det är en viktig match för båda lagen och vi går för att vinna, säger Julia Karlenäs.

Matchen slutade 0-1, med seger till Rosengård.

Damallsvenskan

Piteå IF logo

Piteå IF

0 - 1

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Lombia IP, Kiruna
Publik: 2296
Domare: Sara Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.