Satsar på tresteg

Uppdaterad
Publicerad

Michel Tornéus gör en annorlunda satsning i friidrotts-SM. Han ska inte bara tävla i längdhopp, utan också i tresteg

OS-fyran i längd, Michel Tornéus, gör en annorlunda satsning i SM på Stockholms Stadion i helgen. Förutom längdhopp blir det tresteg.

-Jag behövde få tillbaka gnistan efter OS. Jag har inte hoppat tresteg sedan jag var 17 men har tränat lite nu sedan jag kom hem. För mig handlar det om att testa något nytt, något kul, säger han till SVT Sport.

Den svenska rekordmannen säger att han känt sig rejält trött efter OS i London, där han var en ynka centimeter från brons.

-Det har varit svårt att ladda om mentalt. Dessutom har jag haft en förkylning, som precis gått ur kroppen. Men det ska bli riktigt kul med både SM och Finnkampen.

Tornéus bestämde sig redan före OS att han skulle tävla i SM och Finnkampen, även om han just nu är mentalt urladdad pga OS-äventyret.

-I SM siktar jag i första hand på att ta guld i längd. Jag vann ju inte ifjol, så jag vill ta tillbaka titeln. Jag vill gärna hoppa långt också, men det är viktigare att de långa hoppen kommer i Finnkampen. Då lär det bli en tuff kamp om placeringarna, säger Tornéus, som har fem längdguld i SM sedan tidigare.

Apropå Usains Bolts eventuella längdsatsning, som blivit en ”snackis” inför Diamond League-tävlingen i Lausanne, säger han:

-Folk tror han ska hoppa nio meter, men jag har ingen aning om hur det har sett ut för honom på träningen. Han har snabbheten för att hoppa långt, så visst blir det en spännande satsning om den blir av.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.