Foto: Bildbyrån/TT

Tränaren: ”Är en medaljkandidat i OS om det blir av”

Uppdaterad
Publicerad

Simon Pettersson stod för ett jättekast i och med sina 66,32 under tävlingarna i Växjö på lördagen.

Vésteinn Hafsteinsson kallar kastet ett ”världsresultat” men tror på ännu större framgångar i sommar.

– Simon har kommit upp i skuggan av Daniel Ståhl men han är en medaljkandidat i OS, om OS nu blir av, säger han till SVT Sport.

Simon Petterssons kast 66,32 flyttar upp honom i rankingen i diskus. Visserligen kastas det inte så mycket diskus inomhus men det gör inte prestationen sämre men Vésteinn Hafsteinsson, tränare till Simon Pettersson.

– För att vara diskus inomhus på vintern så är det här ett världsresultat. Skulle han få till detta utomhus på sommaren så är det mellan 68-69 meter, och då börjar det likna något, säger Hafsteinsson till SVT Sport.

Kastar tekniskt bättre

Anledningen till att Pettersson lyckats så här tidigt på säsongen tillskriver Hafsteinsson sommarens och höstens träning.

– Jag är väldigt nöjd med Simons utveckling under hela vintertin. Han kastar också teknisk bättre nu och utvecklades otroligt mycket förra sommaren. Han har haft sin bästa höst och allting har gått otroligt bra, säger han.

”Ett världsresultat”

Kastet är ett av de längsta någonsin inomhus och det är bara 58 centimeter bakom Daniel Ståhls rekordkast från 2017 på 66,90.

– Det är ett världsresultat så jag är väldigt nöjd. Simon var också väldigt glad efter detta. Han fick inte till en jätteträff förra veckan(red.anm Simon kastade 64,37 under en tävling i Växjö) men nu kom träffen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.