Tränaren lämnar Barcelona efter titelfiaskot

Uppdaterad
Publicerad

Gerard ”Tata” Martinos styre i Barcelona blev bara en säsong långt. Argentinaren lämnar nu klubben efter den titellösa och misslyckade säsongen. – Jag vill tacka klubben för förtroendet och jag är ledsen att jag inte kunde leverera, säger han på en presskonferens.

Klubben skriver på sitt twitterkonto att det var ett gemensamt beslut. Barcelona blev utslaget i kvartsfinalen mot Atlético Madrid i Champions League och samma klubb tog hem La Liga-titeln. Barca kom därmed tvåa i ligan.

”Kämpade med värdighet”       

La Liga 2013-2014

– Laget kämpade till slutet med stor värdighet. Jag vill gratulera Atlético som har gjort det bra hela säsongen, säger Gerard Martino som rekommenderades av Leo Messi. Han ersatte Tito Vilanova som tvingades hoppa av tränarjobbet på grund av sin cancer. Vilanova avled senare av sjukdomen.

Det var första gången sedan 07/08 som Barcelona missade en titel. Martino sade tidigt under säsongen att det skulle bli svårt för honom eftersom han inte var från Barcelona eller en man av den holländska skolan, som är tätt knuten till klubben. Hans mer direkta spel har debatterats flitigt under säsongen.

Enrique kandidat

Det hjälpte inte heller att superstjärnan Leo Messi och värvade brasseforwarden Neymar haft stora skadeproblem under säsongen. Nu är förre Barca-spelaren Luis Enrique favorit till att ta över efter att han avgick från Celta Vigo i veckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2013-2014

Mer i ämnet