Foto: TT Nyhetsbyrån

Tredje raka ligatiteln för PSG

Uppdaterad
Publicerad

Det räckte med kryss på förhand men PSG gick segrande ur bortamötet med Montpellier med 2-1 och säkrade tredje raka ligatiteln. ”Jag är ännu gladare än i fjol”, säger lagkaptenen Thiago Silva.

Zlatan Ibrahimovic må ha varit skadad, men det stoppade inte PSG som vann borta mot ligasjuan Montpellier med 2-1 och säkrade tredje raka ligatiteln i Frankrike.

– Jag är ännu gladare än i fjol. Det här var väldigt tufft, säger lagkaptenen Thiago Silva.

Franska ligan 2014-2015

Ledningsmålet kom efter att mittfältaren Blaise Matuidi, snyggt framspelad av Adrien Rabiot, runnit igenom Montpelliers försvar och enkelt kunde rulla in 1-0 i den 17:e minuten.

Åtta minuter senare utökade argentinaren Ezeqiuel Lavezzi ledningen till 2-0, framspelad av Matuidi och redan där utbröt guldjublet bland de ditresta PSG-fansen.

Zlatan syntes inte till

Montpellier reducerade snyggt genom Anthony Mounier fem minuter innan paus och hemmalaget tryckte på under den andra halvleken men PSG kunde hålla tätt bakåt och segern med 2-1 var ett faktum.

Med knappt en minut kvar urartade firandet bland PSG:s fans på bortasektionen och bengaliska eldar kastades in på planen så att matchen tvingades avbrytas under en kort stund.

Matchen upptogs, och blåstes av och PSG-spelarna inledde firandet på planen. Men Zlatan Ibrahimovic var inte på plats, enligt uppgifter till Expressen stannade svensken hemma i Paris och reste inte med laget till Montpellier.

Femte i historien

Ligatiteln är nummer fem i ordningen under klubbens 45-åringa historia och den tredje av fyra möjliga sedan klubben köptes av Qatar Investment Authority 2011.

– Det är en stor kväll för oss, tre raka ligatitlar, det är magnifikt. Nu ska vi vinna franska cupen också, säger presidenten Nasser Al Khelaifi på presskonferensen efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet