Trots kritiken – Asllani med i kvaltruppen

Uppdaterad
Publicerad

Efter segern mot Polen riktade Kosovare Asllani svidande kritik mot förbundskapten Pia Sundhage. Trots det finns PSG–stjärnan med i truppen till mötena mot Bosnien och Skottland, som Sundhage presenterade i dag.

– Vi förstår och respekterar varandra, säger hon till SVT Sport.

I dag presenterade Pia Sundhage truppen till VM–kvalmatchena mot Bosnien och Skottland, som spelas i mitten av september.

Kosovare Asllani, som var väldigt kritisk mot förbundskapten Sundhage efter segern mot Polen, finns med.

–Jag ser vår relation som riktigt bra. Den är nog bättre nu än innan. Efter den här situationen som uppstod har vi löst det bra. Man måste förstå och respektera varandra, och det gör vi, säger Sundhage till SVT Sport.

Är det okej att vara öpppen med kritik?

– Kritiken kan vara öppen, men man ska vara noga med att ge kritiken rakt först, istället för att prata om mig och min laguttagning. Prata rakt, det är viktigt. Säg vad man tycker, det är soklart, men man måste också tänka ”är jag en bra lagkamrat om jag säger det här?” Hon gjorde ett misstag, men jag tror risken är liten att det händer igen Hon ber mig om ursäkt, det är viktigt.

I övrigt bjöd Sundhage inte på några skrällar. Unga Maria Banusic kom med, precis som ytterbacken Jessica Samuelsson, som haft stora skadebekymmer och inte spelat i landslaget sedan Algarve Cup i februari.

– Det var bra mot Polen, så jag ville ha en liknande trupp. Dock skulle ju Fischer in, eftersom hon var avstängd sist, säger Sundhage.

Här är hela truppen

Målvakter:

Hedvig Lindahl

Carola Söberg

Malin Reuterwall (Endast mot Skottland)

Hilda Carlén (Endast mot Bosnien)

Backar:

Nilla Fischer

Marina Petterson Engström

Linda Sembrant

Emma Berglund

Lina Nilsson

Elin Rubensson

Sara Thunebro

Jessica Samuelsson 

Mittfältare och anfallare:

Hanna Folkesson

Caroline Seger

Lisa Dahlkvist

Therese Sjögran

Malin Diaz

Soifa Jakobsson

Olivia Schough

Emma Lundh

Kosovare Asllani

Antonia Göransson

Lotta Schelin

Maria Banusic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.