Tungt för Englands storklubbar

Premier Leagues fyra tunga elefanter heter Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester United. Mer gemensamt: Ingen av storklubbarna vann på onsdagskvällen och det tillhör ovanligheterna.

* Luke Moore räddade en poäng och 1-1 åt Aston Villa när han i andra halvlek kvitterade Arjen Robbens tidiga ledningsmål för den suveräna ligaledaren Chelsea.

* På Highbury sjönk Arsenal djupare ned i en av klubbens värsta kriser sedan Arséne Wenger tog över som manager för snart tio år sedan. 2-3 i Londonderbyt mot West Ham innebar åttonde ligaförlusten den här säsongen och för varje omgång glider Fredrik Ljungberg & Co allt längre ifrån en av de fyra topplatser som ger inträde till Champions League i höst.

West Ham hade 0-2 efter en dryg halvtimma efter mål av Nigel Reo-Coker och Bobby Zamora. Thierry Henry reducerade men Matthew Etherington avgjorde med sitt 1-3-mål tio minuter före slutet. Arsenals 2-3-reducering kom genom Robert Pires.

Fredrik Ljungberg spelade från start medan Sebastian Larsson kom in efter paus sedan han avlöst på nytt skadade engelske landslagsmittbacken Sol Campbell.

* Manchester United såg ut att råka ut för en rejäl propp på Ewood Park. En bit in i andra halvlek ledde Blackburn med 4-1 – hattrick av David Bentley – men hemmalaget höll så när på att få nöja sig med en poäng. Två mål av Ruud van Nistelrooy förde United in i matchen och mot slutet hade United flera chanser till kvittering. Men istället för 4-4 åkte Rio Ferdinand ut för en våldsam tackling.

* Xabi Alonso råkade slå bollen i eget mål med två minuter kvar – och Liverpool fick nöja sig med 1-1 hemma mot bottenlaget Birmingham City.

Manchester City kastade ett knipp salt till i såren på Newcastles pressade manager Graeme Souness. Albert Riera, Andy Cole, Darius Vassell förde fram City till 3-0.

Inte heller Bolton lyckades vinna. Portsmouth, med tabellparkering under nedflyttningsstrecket, klarade 1-1 hemma.