Foto: Scanpix

Turina hyllas i allsvensk match

Publicerad

När Malmö möter IFK Norrköping i allsvenskan i kväll kommer AIK:s avlidne målvakt att hyllas. I matchminut 27 kommer en bild av Turina visas på storbildsskärmen och fansen uppmanas att ge en stående applåd.

Svenska fotbollförbundet har beslutat att alla matcher i allsvenskan och superettan ska inledas med en tyst minut som en följd av Ivan Turinas tragiska bortgång. När Hammarby och Assyriska spelade i superettan i går hade spelarna även svarta armband.

I kväll möts Malmö och IFK Norrköping i allsvenskan och Malmö planerar att hylla Ivan Turina i den 27:e matchminuten. 27 var siffran som Turina hade på ryggen.

”I den 27 matchminuten imorgon så kommer en bild upp på Turina på storbildsskärmen. Alla som känner för det reser sig upp och applåderar”, skriver Malmös supportrar på Facebook.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ivan Turina

Mer i ämnet