Maria PH, tvåa, och Anna Swenn-Larsson, trea. Foto: TT Nyhetsbyrån

Två svenskor på pallen i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Åt Mikaela Shiffrin fanns inget att göra – men både Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson trotsade snöstorm och dålig sikt och knep pallplatser i slalom inför hemmafansen i Åre.

Först tog Swenn-Larsson ledningen med 1,47 sekunder, med det andra åkets dittills snabbaste tid.

– Det var så sjukt kul när jag kom ner och såg att jag ledde och med så mycket, säger hon till SVT Sport.

Världscupen i alpint

Maria PH körde därefter in som etta men petades ner av Shiffrin, som stod pall för trycket och förvaltade sin ledning från första åket. Hon petade därmed också ned Frida Hansdotter till en fjärdeplats.

– Det är speciellt att få dela pallen, det var underbart att göra det med Frida och nu får jag göra det med Anna, säger PH.

”Det är helt sjukt”

Tredjeplatsen var Anna Swenn-Larssons första pallplats i världscupen och hon var strålande glad efteråt.

– Det är helt sjukt. Jag var väldigt laddad och hade bestämt mig för att bara köra för det. Familjen är här och det känns fantastiskt, sade hon till SVT Sport.

Shiffrin vann i och med dagens seger även slalomcupen. Frida Hansdotter ligger kvar på andraplatsen i cupen och var glad trots att hon precis missade pallen.

– Vi är ett superstarkt lag. Klart att det hade varit roligt för mig att få kliva upp på pallen här hemma eftersom jag gjort den bästa säsongen i slalom, men jag unnar alla som är på pallen. För mig är det cupen som är i huvudet. Det gäller att komma ner och ta poäng, säger Frida Hansdotter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet