Tvingas låna efter VM-fiasko

Uppdaterad
Publicerad

Läktarna gapade tomma under många matcher vid ishockey-VM i våras och nu tvingas Ishockeyförbundet att låna pengar av Riksidrottsförbundet.

– Vi är inte konkursmässiga, men vi behöver likviditet för att klara av våra löpande betalningar, säger Peter Langley, generalsekreterare för Ishockeyförbundet till Sportbladet.

På isen blev det en succé med ett VM-guld men utanför isen blev det ett ekonomiskt bakslag på runt 25 till 27 miljoner kronor.

Ishockey-VM 2013

Langley säger att förbundet har 37 miljoner kronor i eget kapital, men att de pengarna är låsta i värdepapper och därför inte kan användas just nu. Ishockeyförbundet vill inte berätta hur mycket man lånar men säger att det inte är på hela beloppet, 25 miljoner kronor.

Karin Mattsson Weijber, ordförande för Riksidrottsförbundet, säger även till Sportbladet att det inte är vanligt att de lånar ut pengar.

– De större förbunden brukar inte låna av oss. Det är ovanligt. Jag vet att samma sak ägde rum 1995 när friidrottsförbundet fick problem efter VM i Göteborg, säger Karin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2013

Mer i ämnet