Tyresö klart för final efter 3-0

Tyresö är klart för final i Champions League efter 3-0 i returen hemma mot Birmingham. Det blev 3-0 även totalt.

De två första målen gjordes av Christen Press. I 61:a minuten rullade hon kallt in 1-0, fint framspelad av Malin Diaz. Elva minuter senare petade Press in 2-0 från nära håll efter en ribbretur. I 93:e minuten satte Marta 3-0 i bortre hörnet.

Segern var synnerligen välförtjänt. Tyresö radade upp målchanser mot ett Birmingham som blev tröttare och tröttare. I 48:e minuten missade Marta en straff när hon sköt högt över från elva meter. Fem minuter senare prickade Veronica Boquete ribban.

Champions League dam

Matchen var känslosam för Marta. Efter matchen kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.

– Nu glömmer vi all skit och tänker på att vi är i final. Vi måste njuta av det här momentet. Det händer inte hela tiden i livet, säger den brasilianska anfallsstjärnan till SVT Sport.

– Det känns otroligt skönt, och jag är dessutom extremt stolt. De här tjejerna är värda det. Varenda minut hårt arbete  de har lagt ner ser man i glädjetårar, säger Tony Gustavsson, Tyresös tränare.

Tyresö blir det första svenska finallaget sedan Umeå IK nådde Champions League-finalen 2008.