Foto: SVT

Ulfbåge gjorde comeback: ”Riktigt kul”

Publicerad

I mars kunde man höra radarparet Christer Ulfbåge och Kalle Grenemark kommentera sin sista VC-tävling i skidskytte. Men, i dag var Ulfbåge tillbaka igen – till många tittares glädje.

– Det kändes ringrostigt. Jag har ju inte pratat i tv sedan mars, men det var också riktigt kul att vara tillbaka, säger Christer Ulfbåge.

Han har precis kommenterat World Team Challenge, där tio mixade tvåmannalag möttes i Gelsenkirchen, en tävling som inte ingår i den vanliga världscupen, där det tyska laget med Laura Dahlmeier och Florian Graf tog hem segern.

Vid sin sida brukade han ha Kalle Grenemark, sin trogne vapendragare, men i dag var det istället Magdalena Forsberg som stod för expertkunskapen.

– Det är skillnad på Magda och Kalle. Magda är lugn medan Kalle är mer yvig och gapig, han knockade till och med mig en gång när Carl Johan Bergman vann en spurt, säger han och skrattar. – Men allt är bara positivt. Jag har jobbat med Magda några gånger tidigare men detta var en lite annorlunda situation. Det var jättekul.

Drabbades av hjärtinfarkt

Ulfbåge drabbades av en hjärtinfarkt under en golftävling i slutet av juni. Efter det har han genomgått två sprängningar i hjärtat men känner att han är i bra fysisk form.

– Jag tränar på gym och cyklar flera gånger i veckan och känner mig stark i kroppen. Konditionen är inte tillbaka helt än men muskulärt känner jag mig lika stark som tidigare, så det känns bra. Jag var vaken under sprängning och ställde så många frågar att doktorn till slut sa tilll, haha. Där var ju ingen annan som kommenterade händelsen så jag fick själv ställa frågorna ju, säger han med ett skratt. 

”Hade abstinens efter varandra”

Flera tittare hörde av sig till SVT Sport och gladdes åt att Christer var tillbaka, men undrade samtidigt: var det en engångsförteelse?

– Vad kul att höra att folk hörde av sig. Jag ska kommentera backhoppningen på nyårsdagen men efter det finns det inget mer planerat. Men jag stänger inga dörrar för att kommentera skidskytte igen.

Folk saknar även Kalle, vad var det som gjorde att ni var så populära tror du?

– Svårt för mig att svara på men vi sa alltid innan varje sändning att vi skulle skratta minst tre gånger och det har vi verkligen gjort. Vi har haft fruktansvärt kul både innan, under och efter sändningen och det har nog märkts. Vi behövde bara titta på varandra så visste vi precis vad den andra tyckte och tänkte och vi känner varandra så bra.

– Efter varje säsong så har vi haft abstinens efter varandra och ringt varandra någon månads tid efter. Vi har pratat två gånger bara i dag. Vad som än händer så kommer vi alltid att ha kontakt, avslutar Ulfbåge med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer