Ungdomar sparkade ihjäl linjedomare

Uppdaterad
Publicerad
Det råder chock i Holland. I samband med en ungdomsmatch slog och sparkade spelare ihjäl linjedomaren medan sonen såg på, skriver AP.

-Det är fruktansvärt att något sådant här kan hända på en holländsk fotbollsplan, säger landet idrottsminister Edith Schippers till tv-bolaget NOS.

Matchen spelades i går och den 41-årige linjedomaren mådde efteråt dåligt och besökte sjukhus senare på kvällen. I dag klockan 17.30 dog han av skadorna.  

En olustig detalj är att linjedomaren dömde sin sons match, något han ofta gjorde.

-Han dömde varje vecka. Han njöt av att göra det och gillade verkligen fotboll och var alltid här, säger Marcel Oost, ordförande i den aktuella klubben Buitenboys från staden Almere strax utanför Amsterdam.

Tre spelare omhändertagna

Tre spelare i 15-16-årsåldern greps vid 05-tiden i morse och sitter nu omhändertagna. Polisen utesluter inte att fler spelare kommer att gripas. Klubben, Nieuw Sloten, fördömer händelsen och har nu strukit det aktuella laget.

Båda lagen, även motståndarlaget Buitenboys, ställde i dag in sina träningar.   

Varje veckoslut spelas tusentals ungdomsmatcher runt om i Holland där föräldrarna hjälper till.

Dödsfallet diskuterades även i Madrid där Ajax ska möta Real i Champ League i morgon kväll.

-Det är för hemskt för att beskriva i ord. Och man undrar över föräldrarna, säger Ajax tränare Frank de Boer, bestört över händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer