Henrik Larsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henke Larsson till Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Larsson presenterades som ny tränare för den allsvenska nykomlingen Falkenberg på en välbesökt presskonferens i dag. – Jag ska ge spelarna verktygen att utvecklas, säger han.

Henrik Larsson blir ny tränare för Falkenberg. Han har skrivit på för ett år till att börja med.

– Det tog inte lång tid att tacka ja. Men det blir små förändringar. Killarna är trygga med lagets spelidé och vi ska behålla det som är extremt bra. Vi kan inte spräcka några budgetar, säger han.

Allsvenskan 2013

Falkenberg har tappat några spelare inför sin allsvenska debutsäsong. -Vi ska gå igenom vad vi har för möjligheter att värva och jag ser fram mot den här utmaningen, säger Henke.

Han efterträder Hasse Eklund, som i sin tur skrivit på för Kalmar FF.

Ödmjuk inför uppgiften

– Det här är en chans för mig att utvecklas som ledare och tränare. Jag vill se en passningsorienterad fotboll med en mix av långa och korta passar. Spelarna ska vilja, ursäkta uttrycket, jävla mycket med sin fotboll. Jag ska ge dem verktygen att utvecklas och komma ut i Europa, säger Henke. 

– Helheten i Falkenberg passar mig och det när hem till Helsingborg, så det passar familjen också. Jag har ett ettårskontrakt och det är inga tveksamheter. Om allt fungerar löper kontraktet vidare. Vår målsättning är tydlig. Vi ska klara oss kvar i allsvenskan, det är bra att vara ödmjuk inför uppgiften, säger han till SVT Sport.

Klubbens förstaval

Henke Larsson hoppas att det här även blir ett steg för honom till större uppgifter i framtiden.  Han träffar lagets spelare för första gången den 9 januari, när försäsongsträningen inleds.

Sportchefen Håkan Nilsson sade att Henke var klubbens förstaval.

-Vi ville ha någon som var intresserad, och mån om att utveckla våra unga talanger. Målsättningen är att fortsätta det spel som förde upp oss till allsvenskan. Vi kanske kompletterar med några spelare. Vi är det 63:e allsvenska laget genom tiderna och hur som helst blir det här en utmaning för oss, säger Håkan Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet