Upprörd Abrahamian missar OS

Uppdaterad
Publicerad

Ara Abrahamian gick miste om en OS-biljett efter att ha förlorat sista och fjärde kvalmatchen i Helsingfors. Ara tycker att han blev bortdömd och rasar mot Fila, Internationella brottningsförbundet.

-Jag gick fram till Filas representant efteråt och sa att de borde skämmas, säger han till SVT Sport.

Ara och de svenska ledarna var missnöjda med flera domslut i matchen mot bulgariske Europamästaren Marinov – särskilt ett som kom i slutet av första perioden och som kom att bli matchavgörande.

Bulgaren fick två poäng när Ara var i parterrunderläge – för att svensken ska ha rört sig på mattan.

Förbundskapten Benni Ljungbeck säger till SVT Sport att det aldrig skulle ha hänt om rollerna hade varit de omvända.

-Jag sa några inte så snälla saker till det bulgariska teamet efteråt, säger Ara.

”Känner mig lurad”

Svensken säger till SVT att han tycker att han blev lurad på OS-platsen och att han inte vet om han kommer att vilja fortsätta att brottas.

-Jag får fundera. Jag brottades väldigt bra i kvalet, och kanske att det blir ett VM till. Men någongång måste man ju sluta.

Det var lätt att dra paralleller till skandalen i Peking-OS, då Abrahamian ansåg sig vara bortdömd i semifinalen och senare blev fråntagen bronset för sina protester under medaljceremonin.

-Jag trodde inte att de skulle våga göra någonting (i dag). Men shit alltså, de är sjuka, sade Abrahamian efter förlusten i måstematchen.

Ara vann de tre inledande matcherna i kvalet, bland annat mot grekiske träningskompisen Tounousidis med 2-0, men förgäves.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.