Foto: Scanpix/SVT

Var med och utforma ”nya” Vinterstudion

Publicerad

Hoppas ni känner att det är nära nu? Hösten sveper in över Sverige och vintersäsongen väntar bakom hörnet.

Planeringen för Vinterstudion pågår för fullt och vi ser fram emot en spännande säsong. SVT sänder i år bland annat världscupen i längd, alpint och skicross. Därtill kommer Vasaloppet, SM-veckan, slopestyle, backhoppning, skidskytte och puckelpist mm. Totalt sänder vi 14 helger.

En del i programmet kommer vara nytt, medan annat är sig likt. Redaktionen, med Pops i spetsen, är i stort sett densamma som tidigare.

Magda, Pillan, Stickan Strand laddar för fullt på något fjäll; liksom Anders Blomquist, som i vinter kommenterar samtliga världscuptävlingar.

En del nyheter kommer vi bjuda på: Nike Bent gör debut som alpin expert och Tobias Hellman är tillbaks som nygammal expert. Samarbetet mellan SVT och Per Elofsson kommer däremot inte att förlängas, då Per valt att gå vidare med andra arbetsuppgifter.

Vinterstudion funderar även på att bygga ut redaktionen online och tittar som bäst på olika lösningar för bloggar, sociala medier, live-program på nätet och appar. Vi får se var vi landar. 

Vi gör programmen för er, och tillsammans med er tittare – så välkomna med förslag och tankar inför säsongen. Som sagt – en ny säsong väntar bakom hörnet, men det är aldrig för sent för goda idéer.

Ge förslagen på facebook/SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer