Värnamo och Varberg kvar i superettan

Värnamo och Varberg spelar i superettan 2014. Det står klart efter ett nervöst kvalspel.

Dalkurd hade ett jätteläge att gå upp i superettan efter 1-0 i första matchen mot Värnamo. Men när returen idag spelades föll Dalkurd ihop totalt. Värnamo kunde vinna med klara 5-1.

Hemmalaget fick en drömstart med två mål på åtta minuter. Först genom ett självmål och sedan genom Alhaji Kamara. Jubel bröt ut bland hemmafansen efter slutsignal. Även tillresta Dalkurd-fans hyllade sitt lag för säsongens insats.

Superettan

Kan nu flytta till Knivsta

Inför matchen berättade Dalkurds styrelseordförande Ramazan Kizil är man missnöjd med hur laget behandlats av Borlänge kommun och Kizil säger att det finns konkreta planer att flytta laget till Knivsta mellan Stockholm och Uppsala.

– Det är 50-50, kanske mer som talar för Knivsta! säger Ramazan Kizil till Sveriges Radio Dalarna.

Varberg blir, precis som Värnamo, kvar i superettan. Det står klart efter 2-1 mot Oddevold (3-1 totalt). Visserligen tog Oddevold ledningen i 16:e minuten på straff, men i andra halvlek kunde Varberg vända efter mål av Karl Söderström och Gabriel Altemark-Vanneryr.