Väsby till ettan – Café Opera upphör

Publicerad

Väsby kommer att gå ihop med Café Opera och spela i superettan nästa säsong, det uppger lokaltidningen Mitt i.

– Det är klart, bekräftar Väsbys ordförande Börje Andersson.

Väsby tar därmed över Café Operas plats i superettan. Verksamheten kommer att bedrivas från Upplands Väsby, med Vilundavallen som hemmaplan.

– Vi kommer att spela här, säger Börje Andersson till TT.

Den sammanslagna klubben kommer att spela under namnet Väsby i superettan. Väsby har missat i kvalet till superettan tre år i rad, men få nu i alla fall prova på spel i en högre serie.

– Vi har verkligen kämpat med att bygga upp en gedigen organisation under många år. Att nu får en elitfotbollstrupp gör klubben hel, säger Börje Andersson.

Försökt hitta lösning
AIK har under hösten försökt hitta en lösning på problemet att laget under nästa år ska spela i samma serie som farmarlaget Café Opera.

– Det har diskuterats en hel del i pressen inför nästa säsong om Café Opera och dess samarbetsklubb AIK kan dela träningsanläggning och över huvudtaget spela i samma serie. Nu kommer den nya sammanslagna klubben att träna i Väsby så att inga frågetecken finns, säger Kenth Bergman, ordförande i Café Opera.

– Vad jag förstår hade flera klubbar fått erbjudandet av AIK, säger Börje Andersson till TT.

Men till slut blev det Väsby, som under de senaste säsongerna haft ett stort utbyte med AIK. Nästa säsongs tränarduo, Rikard Norling och Nebojsa Novakovic, tränade tidigare Väsby tillsammans. Det var också Andersson som såg till att Sundsvallstränaren Norling nyligen skrev på för AIK.

– Jag kan inte förneka att jag förmedlade kontakten. Jag och AIK:s Sandro Catenacci har en tid samtalat om alla tre klubbars framtid, säger Väsbys fotbollsordförande till Mitt i.

Tränare för det nya superettanlaget blir Zvezdan Milosevic, som den gångna säsongen tränade Café Opera.

Det är dock inte klart om något lag tar över Väsbys plats i division 2.

– Det vill jag inte uttala mig om, säger Börje Andersson.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer