Västerviksföraren Mathias Thörnblom, här dock i Malmölaget Gnistornas dress. Foto: SVT

Västervik åker ur elitserien  – efter 24 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter 24 raka säsonger i elitserien åker Västervik ur den högsta speedway-serien. Det blev klart efter kvällens hemmaförlust med 42–48 mot Indianerna som hade ledningen genom hela matchen.

– Det är tragiskt, mycket tragisk. Vi tyckte att vi hade ett bra lag på papperet, men vi har inte lyckats få ihop det på hela säsongen, säger Västerviks lagledare Patrik Hag till Radiosporten.

Läget var tufft som det var för Västervik inför matchen. Laget hade bara tagit tre poäng den här säsongen och hade sju poäng upp till Smederna med två omgångar kvar. I och med förlusten blev degraderingen klar.  Det var Indianernas första seger i Västervik sedan 1999.

Elitserien i speedway 2013-2014

Vetlanda upp i topp                                        

Vetlanda är ny serieledare efter 58-32 mot Vargarna och succénykomlingen Rospiggarna är tvåa efter 42-48 mot Smederna som avgjorde i sista heatet och gick upp på slutspelsplats. Pawel Przedpelski och Grzegorz Zengota blev matchvinnare med 13 respektive elva poäng.

– Vi har haft lite stolpe ut, men i dag hade vi lite stolpe in i sista heatet, säger Smedernas Magnus Zetterström till C More.

Kamp om andraplatsen

De två bästa lagen i grundserien går direkt till semifinal och det kommer att bli en kamp om andraplatsen mellan Rospiggarna och Piraterna.

Piraterna vann med 51-39 mot Dackarna i kväll och möter just Rospiggarna om en vecka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway 2013-2014

Mer i ämnet