Vem är bäst? Zlatan eller Ronaldo?

Ronaldo är kung i Manchester United och har epitetet bäste spelaren i världen. Zlatan Ibrahimovic är en given stjärna i Inter och stod för ett mästerligt klackmål i helgen.

Men hur bra är egentligen Zlatan i jämförelse med Ronaldo? I Sportnytt 22.00 jämför vi Zlatans och Ronaldos egenskaper och experten Glenn Strömberg sätter betyg.

Du kan hjälpa till. Ta chansen att rösta här på svt.se/sport.
Fem egenskaper ska bedömas - målfarlighet, teknik, spelförståelse, betydelse för laget och vem har högst lägstanivå?

Röster om Zlatan och Ronaldo
-Som jag ser det, så är han den bästa spelaren i världen på sin position. Vi måste försöka stänga ytorna han vill ha och stoppa honom. Vi vet hur vi ska stoppa honom, frågan är om vi är tillräckligt duktiga för det.
(Lars Lagerbäck om att sätta stopp för Cristiano Ronaldos framfart)

-Han är ju väldigt komplett offensivt. Man ska se till att inte sälja sig, se till att stå på benen med alla hans finter. Sedan gäller det att stå på tårna
när rycket kommer.
(Fredrik Stoor har receptet för att stoppa Ronaldo)

-Nja, så farliga är de inte. (skratt). Jo, det är klart det är tufft, men man får inte ha för stor respekt för motståndarlaget.
(Behrang Safari om Portugals kantspelare)
-Spelar man på hans kant gäller det att bita sig fast i vaden och göra livet surt för honom. De är människor de också, det gäller inte att ha för mycket respekt.
(Safari om hur Ronaldo ska stoppas).

-Jag har mött honom med Southampton. Personligen gick det okej, men vi förlorade matchen på Old Trafford. Men han gjorde inga mål.
(Mikael Nilsson om att möta med Cristiano Ronaldo)

-Han kanske saknade lite skärpa, men annars såg han bra ut. Han har sådan speed och bollkontroll, det gör honom otroligt bra. Han är otroligt bra på att utmana en mot en. Man måste ligga tajt på honom och se till att inte bli bortgjort.
(Andreas Johansson om mötet med Ronaldo när Ålborg mötte Manchester United i Champions league)

-Svårmarkerad så klart i och med att han rör sig på stora ytor. Svårt att komma in på kroppen i och med att han är så snabb.
(Kim Källström om Ronaldo).
-Vi mötte dem två gånger med Lyon och vi hade bra koll på honom. Han skapade inte så mycket. Han gjorde i och för sig mål, men det var inte så att han dominerade matchen som han kan göra ibland.
(Källström om Champions league-matcherna mot United)

-Jag tror Zlatan är viktig för att han spelar i djupled, kan ta emot bollar
och snabbt leverera och spela fram när laget anfaller. Ja, han gör ju mål också men just att han är så starkt och teknisk och snabb gör hans viktighet.
-Ronaldo skjuter mål, dribblar, gör inlägg från sin kant men han bryter också in i mitten. Men det är det fler som kan.
(Martin Laursen, mittback i Danmark och Aston Villa, är mer imponerad av Ibrahimovic än Ronaldo)

-Jag tror att Zlatan betyder mer för Sverige, ja han betyder i varje fall mycket för ert landslag. Vem som är bäst, äh det är svårt, de är helt olika. Zlatan är måltavla för uppspel, Ronaldo kör på kanten med inlägg bryter in ibland och gör mål.
(Daniel Jensen, dansk landslagsmittfältare, om vem som betyder mest för sitt lag)

-Zlatan mer en targetforward som vill ha boll på fötterna, och vända ut därifrån och som är stark inne i boxen. Ronaldo är mer en spelare som vill dribbla med bollen och hitta mer i djupled. Det är klart att Zlatan är otroligt viktig för svenska landslaget och har visat nu i Inter att han är i storform och gör otroligt bra saker.
(Andreas Granqvist om Ibrahimovic kontra Ronaldo)

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.