Sabrina D’Angelo skadad • Anke Preuss klar för Vittsjö

Efter skadesmällen – Liverpoolmålvakt klar för Vittsjö

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen lämnade Vittsjö beskedet att lagets stjärnmålvakt Sabrina D’Angelo åkt på en korsbandsskada. Nu har klubben redan gjort klart med en ny målvakt från Liverpool.

– Jag är verkligen glad, säger nyförvärvet Anke Preuss till SVT Sport.

Det har varit flera tunga avbräck för Vittsjö som slåss i bottenstriden i tabellen, bland annat Tove Almqvist och Alexandra Benediktsson. Och i dag kom nästa smäll för klubben. Senaste skadan bekräftades i dag på Sabrina D´Angelo.

– Det är viktigt att komma upp i numerärer igen. Vi jobbar på att få in en målvakt till, sa tränaren Thomas Mårtensson till SVT Sport efter det beskedet.

Och det är precis vad man har fått in nu. Det är 27-åriga Anke Preuss som kommer från spel i Liverpool där hon har spelat 23 matcher. Hon har även spelat i Sunderland och har Bundesliga-erfarenhet från Hoffenheim.

– Jag är verkligen glad och har stora förväntningar, säger Anke Preuss till SVT Sport.

Välkommet tillskott

Vittsjö ligger i botten av damallsvenskan tillsammans med Umeå och Växjö som samtliga bara har en poäng inspelade på fem matcher. Tränare Thomas Mårtensson ser förstås den tyska 27-åringen som ett välkommet tillskott.

– Det är skönt, då har vi två bra målvakter, det är oerhört viktigt, säger Mårtensson till SVT Sport.

Vittsjö möter Eskilstuna på bortaplan på lördag.

MER DAMALLSVENSKAN: Blackstenius debutmål för Göteborg (10 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.