Fotbollförbundets Mikael Santoft och Karl-Erik Nilsson. Foto: TT Nyhetsbyrå

Volvo: Förbundet köpte bilen av oss

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Fotbollförbundet förklarade i går att gåvan till Anders Svensson blev möjlig genom ett samarbete med en sponsor. Nu berättar Volvo för SVT att förbundet köpte bilen av dem. – Vi har sålt en bil till Svenska Fotbollförbundet, säger Bjarne Darwall, informatör.

Efter att Anders Svensson hyllades, men inte Therese Sjögran, har förbundet kritiserats hårt. Karl-Erik Nilsson, Svenska fotbollförbundets ordförande, förklarade i går varför man bara valt att ge Svensson en bil.

– Det var ett samarbete med en av våra största sponsorer. Vi har tillsammans velat uppmärksamma Anders, då han med säkerhet gjort sin sista VM-kvalmatch. Therese Sjögran är fortfarande aktiv, sa Nilsson till Expressen.

Fotbollsgalan 2013

Men Volvo berättar nu att förbundet köpte bilen av dem.

– Svenska Fotbollförbundet har hört av sig och velat köpa en bil av oss på Volvo. Vår uppgift har varit att leverera den och se till att den fanns på plats i går, säger Bjarne Darwall, informatör på Volvo, till SVT.

Så initiativet kom helt och hållet från förbundet?

– Det stämmer, och vi har levererat bilen så som de har beställt den

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollsgalan 2013

Mer i ämnet