Henrik von Eckermann. Foto: Bildbyrån

von Eckermann segrade – på landslagskollegans häst

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsryttaren Evelina Tovek lät mentorn Henrik von Eckermann tävla Castello 194. Det visade sig vara ett lyckat koncept. Ekipaget vann Grand Prix i polska Sopot.

Tre svenska ekipage var felfria i grundomgången i Sopots femstjärniga Grand Prix under fredagen. När 17 ekipage gjort upp i omhoppningen stod Henrik von Eckermann överst på prispallen.

I april var von Eckermann trea i världscupfinalen med Mary Lou. Nu satt han istället på Castello 194, en häst som tillhör landslagskollegan och eleven Evelina Tovek. I september satte Tovek och Castello världseliten på plats när de skrällvann Global Champions Tour i Rom och i april fanns duon med på listan över tänkbara ekipage till VM i USA.

”Kommer säkert hända igen”

– De är ju i samma team och när Henrik saknade häst till Sopot fick han låna Castello från Evelina. Det kommer säkert hända igen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsportförbundet.

Tovek visade framfötterna med en annan häst i samma klass. Hon var dubbelt felfri över 1,60-banan med Mill's Sheridan. Tiden räckte till en sjätteplats för ekipaget. Malin Baryard Johnsson och EM-hästen Cue Channa rev ett hinder i slutet av omhoppningsbanan och placerade sig på plats nummer tio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.