Alexander Wennberg, vit hjälm, sätter 3–2-målet mot Columbus Blue Jackets. Foto: TT

Wennberg matchvinnare för Seattle

Publicerad

Alex Wennberg gav Seattle en 3–2-ledning över Columbus i tredje perioden i nattens NHL-möte. Den ledningen utökades senare och gästande Seattle vann med 4–2.

– Självklart är det riktigt skönt att få det där målet. Jag tror att förra gången jag gjorde mål var det mot Columbus också, säger Alex Wennberg som spelade sex säsonger för Columbus efter att ha draftats av klubben 2013.

– Men just nu spelar det egentligen inte någon roll vem som gör mål, vi måste vinna de här matcherna, fortsätter han.

Hemmalaget Columbus tog ledningen i andra perioden men Seattle både kvitterade och gick om innan sista periodvilan, 2–1-målet med assist av Wennberg.

I början av tredje lyckades Columbus kvittera via Adam Boqvist, men sedan kom Wennbergs mål innan Brandon Tanev satte 4–2-målet.

Columbussvensken Boqvist noteras även för en assist.

Danske Oliver Bjorkstrand, som trejdades från just Columbus i juli i fjol, var för första gången sedan bytet tillbaka på sin tidigare hemmais. Han skadades dock i början av tredje och spelade inte mer efter det.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

2 - 4

Seattle Kraken logo

Seattle Kraken

0-0, 1-2, 1-2
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 18712

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.