Zebastian Modin tog brons på 20 km

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin har varit lite tveksam på formen inför Paralympics men idag visade han på tillräcklig fart under skidorna för att ta bronset på 20 km i klassen för synnedsättning. Svenskens sjätte medalj på fyra Paralymics-framträdanden.

– Jag fick verkligen ut det jag kunde idag. Det är väldigt skönt, en liten lättnad, säger svensken till SVT Sport.

– Jag har ju varit lite osäker på hur min kropp mår därför var jag noga med att gå ut lugnt och göra ett jämnt lopp. Framförallt när man är på höjd om man går ut hårt så smäller det plötsligt. Det är jag nöjd med, att jag höll mig precis på gränsen hela tiden, vad jag klarar av, säger Modin efter bronsloppet.

Åt suveräne kanadensaren Brian McKeever fanns inget att göra. Han drog ifrån redan från start och vann ohotad guldet. Nästan lika säkert så tog amerikanen Jake Adicoff hand om silvermedaljen.

Paralympics

Där bakom kämpade till en början 27-åringen Modin med kinesen Xu He om tredjeplatsen. Men redan efter ett par kilometer var Modin förbi och var sedan aldrig hotad av kinesen.

Modin  ihop med sin guide, förre sprintstjärnan Emil Jönsson Haag, var till slut 1.30 före kinesen i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet