Zlatan kramas om av lagkamrater efter sitt historiskt mål. Foto: Scanpix

Zlatan bröstade in historiskt ligamål

Zlatan Ibrahimovic tangerade legendaren Jean-Pierre Papins målnotering från 1990 när han öppnade målskyttet i PSG:s sista ligamatch för säsongen.

Paris Saint-Germain vann sin avslutande match i Ligue 1 då Lorient bortaslogs med 3-1. Zlatan Ibrahimovic satte 1-0.

Papin tangerad

Svensken var kylig då han medvetet bröstade in Kevin Gameiros inlägg på ett lite nonchalant Zlatan-maner. Målet var hans 30:e i ligan denna säsong och med det tangerade han Jean-Pierre Papins målnotering från 1990. Sedan dess hade ingen spelare gjort 30 mål. Tills i kväll.

Franska Ligan 2012-2013

Närmast bakom svensken i skytteligan återfinns Nice-anfallaren Dario Cvitanich och Saint-Etiennes Pierre-Emerick Aubameyang. Båda har gjort elva mål färre än Ibrahimovic.

Mittbacken fick ställa sig i mål

Gamerio som assisterade till 1-0 kom in i stället för huvudskadade Ezequiel Lavezzi tidigt i första halvlek och gjorde 2-0 samt 3-0 mot sin gamla klubb. Det sista målet trycktes vackert in på volley.

Mittbacken Mamadou Sakho fick ställa sig i mål med tio minuter kvar efter att inbytte 38-årige Ronan Le Crom i sin sista proffsmatch blivit frilägesutvisad. Sakho stapplade åt ett håll, fick se bollen sitta i det andra, och kunde leendes konstatera att Lorient fått in sin reducering.

Målet blev matchens sista och PSG avslutade säsongen tolv poäng före ligatvåan Marseille.