Foto: Bildbyrån

Asllani får egen fotbollsplan: ”Vill att den ska inspirera unga tjejer”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings anfallstjärna Kosovare Asllani får en fotbollsplan uppkallad efter sig i hemstaden Vimmerby. Den nya planen byggs på exakt samma plats där Asllani själv först drömde om att bli fotbollsproffs.

”Jag vill att planen ska inspirera och visa unga tjejer med olika bakgrund att det finns plats för de också”, skriver Asllani på Instagram.

Namnet på den nya konstgräsplanen blir ”Asllani Court” – och bygget pågår nu på exakt samma plats i småländska Vimmerby där landslagsstjärnan själv inledde sin fotbollskarriär som sexåring.

”Att bygga en plan efter en kvinnlig fotbollsspelare är i sig unikt så jag är väldigt förväntansfull”, skriver Asllani på Instagram.

”Området var/är väldigt mansdominerat så jag vill att planen ska inspirera och visa unga tjejer med olika bakgrund att det finns plats för de också och att de ska våga följa sina drömmar”, fortsätter Asllani.

Den nuvarande planen är i dåligt skick, så nu ska sarger renoveras och hela planen bli inramad för att bollarna inte ska fara ut. Invigningen är planerad till den 21 maj.

– Det kommer bli en fantastisk dag med mycket rörelse och ”Kosse” kommer spela med tjejerna, säger David Lindgren, projektledare för bygget, till SVT Nyheter Småland.

En privatperson har dock överklagat bygget eftersom hen menar att belysningen skulle störa boendemiljön, skriver SVT Nyheter Småland. Lindgren hoppas dock att planen blir godkänt och klar i tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.