Staffan Olsson är tränare för Paris Saint-Germain och befinner sig i Paris. Foto: Bildbyrån

Staffan Olsson i Paris: ”Känns overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen skedde flera terrorattacker runt om i Paris. Staffan Olsson, svensk förbundskapten i handboll, är även tränare för Paris Saint-Germain. – Känns overkligt, säger han till SVT Sport.

Oroligheterna började redan under dagen när hotellet där det tyska fotbollslandslaget bodde i Paris fick utrymmas efter bombhot, rapporterade tyska medier.

Staffan Olsson har inte märkt något under dagen. Efter träning med laget åkte han hem till sin lägenhet där han, när SVT Sport når honom strax efter 23, följer nyhetsläget kring dåden.

– Det är ett par kvarter från där jag bor. Här märker jag ingenting men det känns olustigt.

Har du känt dig otrygg i Paris?

– Inte alls, snarare tvärtom. Jag har reagerat på att det varit mycket kontroller vid flygplatser till exempel sedan senaste attacken i Paris (mot tidningen Charlie Hebdo; reds anm.).

Svår fråga så snabbt inpå, men hur känns det nu?

– Det har jag inte hunnit reflektera över, men risken, faran finns nog överallt. Det är obehagligt när det händer hyfsat nära där man befinner sig.

Känner du någon som drabbats? Har du hört något från någon du känner?

– Familj och vänner har hört av sig till mig och kollat att jag är okej. Men jag har inte hört något från någon i laget eller någon annan i Paris handboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.