Marius Lindvik vann på nytt i backhopparveckan. Foto: TT

Efter rekordhoppet – Lindvik vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Marius Lindvik vann och tangerade backrekordet i Garmisch-Partenkirchen. Lindvik följde upp det med att vinna i Innsbruck – och nu kan han vinna hela backhopparveckan.

Efter den första omgången ledde Marius Lindvik när han hoppade 133 meter och tilldelades 139,5 poäng. Bakom honom låg Dawid Kubacki, från Polen, med 138,2 poäng och landsmannen Johann Andre Forfang som fick 129,2 poäng.

I den andra omgången följde Marius Lindvik upp med att hoppa 120,5 meter och tilldelades 113,8 poäng. Samma poäng som Kubacki, vilket innebar att Lindvik höll ifrån och vann deltävlingen i Innsbruck med totalt 253,3 poäng. Tvåa slutade Dawid Kubacki med 252 poäng före Daniel Andre Tande på 249,3 poäng som avancerade från en tolfte plats.

Efteråt var det en överlycklig Marius Lindvik som vann inför föräldrarna som hade rest från Oslo.

– Jag trodde att han (Marius Lindvik) skulle flyga längre i det här loppet och därmed ligga bättre till i totalen. Men en seger är en seger, och det ska vi inte ta ifrån honom, säger SVT Sports expert Anders Daun.

Kan vinna totalen

Tävlingen i Innsbruck var den tredje deltävlingen av tysk-österrikiska backhopparveckan. I den första deltävlingen vann Ryōyū Kobayashi, från Japan. Segern var hans femte i rad under backhopparveckan och på nyårsdagen i Garmisch-Partenkirchen kunde han bli historisk med sex raka delsegrar.

Men han fick inte bli historisk eftersom just norrmannen Marius Lindvik vann och tangerade backrekordet i Garmisch-Partenkirchen med 143,5 meter i den första omgången.

Lindvik delar rekordet med schweizaren Simon Ammann, fyra OS-guld, som noterade sitt hopp för exakt tio år sedan.

Läs mer här: Rekordhopp gav norsk seger i Garmisch

Backhopparveckan avslutas på måndag med tävling i österrikiska Bischofshofen. Inför den sista deltävlingen leder Ryōyū Kobayashi, som misslyckades i Innsbruck, före just Marius Lindvik.

Herrar, stora backen:
1)
Marius Lindvik, Norge, 253,3 p (133,0 m+120,5 m)
2) Dawid Kubacki, Polen, 252,0 (133,0+120,5)
3) Daniel André Tande, Norge, 249,3 (126,0+131,0).

Ställning efter 10 av 30 deltävlingar:
1)
Ryoyu Kobayashi, Japan, 608
2) Karl Geiger, Tyskland, 539
3) Stefan Kraft, Österrike, 489.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer