Frida Westman avstår VM. Foto: Bildbyrån

Frida Westman avstår VM i Planica: ”Kan inte ta dumma risker”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Westman missar VM i Planica. Knäskadan från november gör att osäkerheten är för stor och därför avstår hon mästerskapet.

– Jag måste vara ärlig med mig själv och inte ta några dumma risker, säger Frida Westman i ett pressmeddelande.

I början av november slutade Westman trea i en världscuptävling i backhoppning men skadade menisken i höger knä. Hon hoppades komma tillbaka till VM och testhoppade nyligen i backe men nu är det klart att Westman avstår VM i Planica som inleds den 22 februari.

– När man har varit borta en stund är det så klart en omställning att komma tillbaka. Det har känts bättre och bättre men jag är ändå inte mentalt redo att ge hundra procent vilket är en förutsättning i en hoppbacke, speciellt under ett mästerskap. Jag måste vara ärlig med mig själv och inte ta några dumma risker, säger Frida Westman i ett pressmeddelande.

”Hellre komma stark till nästa världscup”

Efter VM återstår Raw Air Tournament på programmet, inkluderat Oslo, Lillehammer och Lahti.

– Innan jag skadade mig var målet att ta medalj i Planica. Där är vi inte i dag och därför siktar jag på framtiden. Nu får jag några veckors mer lugn och ro med att jobba på inflygning och landningar vilket är mina svaga punkter. Hellre komma stark till nästa världscup än att komma osäker till ett mästerskap, säger Westman.

MER BACKHOPPNING: Frida Westman går kamp mot klockan efter knäskadan (31 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.