Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Westman tog karriärens första pallplats. Foto: Bildbyrån.

Frida Westmans formbesked – fyra i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Premiären i världscupen i backhoppning i Wisla, Polen.

Då inledde 21-åriga Frida Westman med ett superhopp i första omgången och missade sedan pallen precis i andra omgången – 0.8 poäng bakom trean Eva Pinkelnig. 

Fjärdeplatsen är hennes tredje i karriären.

Westman låg sexa efter kvalet med längsta hoppet i startfältet och fick med sig samma placering efter första omgången, också då med längsta hopp – 127,5 meter – men något färre stilpoäng jämfört med de som placerade sig bättre.

Och i andra omgången fick hon med sig ett något kortare men stilmässigt bättre hopp och tog ledningen med fem hoppare kvar.

Men norska Silje Opseth, som vann överlägset, och österrikiska Marita Kramer och Eva Pinkelnig fick bättre totalpoäng efter sina hopp och Westman missade därmed pallen med 0.8 poängs marginal.

Debuterade ifjol

Frida Westman debuterade i världscupen i backhoppning i november förra året och kunde redan efter årsskiftet börja att placera sig topp 10, med säsongsbästa placering som fyra i österrikiska Hinzenbach i februari. Hon var också den första svenska backhopparen på 28 år som tävlade i OS, där hon blev 16:e.

Norska Maren Lundby, som tvingades stå över förra säsongen och OS i Peking för att lyckas återhämta sig från problem som uppstått av bland annat viktnedgång, var tillbaka i tävlingsbacken. Hon slutade på 16:e plats.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.