Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Frida Westman: ”Formen är kanske inte helt där”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Westman skadade knäet i början av november – i samma tävling som hon tog sin första pallplats i världscupen.

Nu blickar den 22-åriga backhopparen mot helgens comeback i Holmenkollen.

– Jag åker inte dit med målet att vara på pallen, formen är kanske inte helt där, säger hon till SVT Sport.

Frida Westman slog till med en pallplats i världscuppremiären men skadade samtidigt knäet så pass illa att hon missat både VM och säsongen i övrigt – fram tills nu.

I helgens tävlingar i Oslo är 22-åringen tillbaka efter en tung tid. Hon är helt återställd i knäet men känner att det nu handlar om att komma tillbaka till formen som hon hade före skadan.

”Resultat inte så stor betydelse”

– Det har inte så stor betydelse vilket resultat det blir, får jag bara till de sakerna jag jobbar på så kommer jag att vara nöjd, säger hon.

Skadetiden beskriver hon som tuff, men samtidigt lärorik.

– Det har varit ganska tufft, just på grund av att det gick bra och så var det ner på botten igen. Men det har också varit en lärdom om att jag måste bli bättre på mina svaga punkter som landningar och flygningsdelen, och så var det också lite otur...

”Min tid kommer”

Att det inte blev något VM var ett beslut hon tog själv kort inpå mästerskapet.

– Jag kände mig inte helt säker på det jag håller på med. För mig var det inte så viktigt att komma dit och sluta på en 20:e plats. Jag vill vara i toppen. Då var det mer värt för mig att vara hemma och träna. Jag var inte riktigt där mentalt heller.

– Jag försöker tänka på min process och att jag fortfarande är ganska ung. Min tid kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.