Vinnaren i backhopparveckan, Kamil Stoch (till vänster) med sin polske lagkamrat Dawid Kubacki, som slutade trea. Foto: TT

Polsk seger i backhopparveckan

Uppdaterad
Publicerad

Kamil Stoch visade klass när han vann den sista deltävlingen i backhopparveckan i Bischofshofen överlägset. Han vann deltävlingen med 20 poäng före comebackande Marius Lindvik och hoppklassikern totalt med 48 poäng före Karl Geiger.

Överlägsenheten illustreras av att bakom Stoch som vann med 48,1 poäng hamnade tvåan till fyran inom 5,1 poäng.

Inför den sista deltävlingen fanns det lite spänning kvar om den prestigefulla totalvinsten i den tysk-österrikiska backhopparveckan som avslutades i Bischofshofen, Österrike, under onsdagen.

Stoch avfärdade effektivt allt motstånd och efter hopp på 139 och 140 meter vann han tävlingen på 300,7 poäng. Han var över 20 poäng före Marius Lindvik som var trea i den första tävlingen i Oberstdorf före nyår men fick avstå Garimisch-Partenkirchen och Innsbruck efter svåra tandbesvär där en visdomstand opererades bort på sjukhuset i Innsbruck.

Lindvik glad över återkomsten

– Jag är verkligen glad och supernöjd med resultatet. Jag vill verkligen njuta av det här ögonblicket just nu. Morgondagen bär med sig nya utmaningar, säger den 33-årige Stoch, som har tre OS-guld, efter sin tredje titel i backhopparveckan till internationella skidförbundet, Fis.

Lindvik var glad över att vara tillbaka i backen efter dramatiken med tandvärken och sjukhusbesöket.

– Jag är glad över resultatet. Jag var tvungen att stanna på sjukhuset i två dagar men allt gick bra, säger Lindvik.

Resultat backhopparveckan:

1) Kamil Stoch, Polen, 1110,6 poäng

2) Karl Geiger, Tyskland, 1062,5

3) Dawid Kubacki, Polen, 1057,8

4) Halvor Granerud, Norge, 1057,4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.