Kento Momota var inblandad i en dödsolycka i Malaysia. Foto: TT Nyhetsbyrån

Badmintonens världsetta Kento Momota skadad i dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

I går vann världsmästaren och världsettan Kento Momota Malaysia Masters.

Några timmar senare skadades han i en trafikolycka.

Bilens förare avled.

Kento Momota är världens bästa badmintonspelare. Han toppar världsrankingen, och har vunnit de två senaste världsmästerskapen.

I natt vann han han första gången Malaysia Masters, efter en finalseger mot danske Viktor Axelsen.

Föraren avled

På väg till Kuala Lumpurs flygplats, som Momota skulle flyga från efter tävlingen, körde minibussen som han och ytterligare ett par passagerare (Momotas fysioterapeut, hans assisterande tränare och en ledamot från det internationella badmintonförbundet), färdades i, in i en 30 ton tung lastbil.

Föraren av minibussen avled i kraschen, men Momoto klarade sig undan med lindrigare skador. Enligt det malaysiska badmintonförbundet ådrog sig skärskador och en bruten näsa.

– Patienterna befinner sig i ett stabilt tillstånd och kommer att få vidare behandling och blir kvar på sjukhuset för observation, säger Malaysisas hälsominister Dzulkefly Ahmad i ett uttalande enligt utländska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.