Felix Burestedt tvingades avbryta finalen i Swedish Open. Foto: Svenska badmintonförbundet

Felix Burestedt tvingades bryta finalen av Swedish Open i badminton

Uppdaterad
Publicerad

Felix Burestedt var laddad inför finalen av Swedish Open i badminton.

Men en skadad högerfot gjorde att matchen tog slut tidigare än förväntat.

Redan i första set tvingades han bryta.

– Oerhört tråkigt, säger han.

Sverigeettan i badminton, just nu rankad 58:a i världen och 24:a på OS-kvalrankingen (de 34 första tar en OS-plats), tog sig till final i årets största internationella tävling på svensk mark: Swedish Open i Uppsala.

Men finalen, som spelades mot danske Victor Svendsen, gick inte som han hade hoppats. Vid ställningen 8–18 i första set tvingades han bryta på grund av en infekterad, sårig och blåsförsedd högerfot.

– Oerhört tråkigt, men det gjorde alldeles för ont, säger han i ett pressmeddelande.

–  Jag hade sett fram emot att spela inför den här stora publiken, och så gick det inte. Men jag hoppas att alla förstår att jag gjorde allt vad jag kunde. Det känns också så snöpligt eftersom det verkligen har varit bra dagar här i Uppsala. Jag är i grunden mycket nöjd med mitt spel.

Hur länge han blir borta är än så länge oklart.

– Det ser mycket hoppfullt ut för Felix när det gäller OS-spel, och jag både hoppas och tror att Felix snart är tillbaka på banan, säger förbundskapten Andrew Smith.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.