Badou Jack går titelmatch i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det officiellt. Badou Jack kommer gå en titelmatch i samband med stormatchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor.

– Det går nästan inte att vara på en större scen. Mycket folk över hela världen kommer att se matchen och jag är strax innan Floyd. Efter allt slit genom åren är det kul att vara på en sån här stor gala, säger han till SVT Sport.

Svenska Badou Jack kommer att gå en titelmatch i Las Vegas 26 augusti på T-Mobile Arena. Det kommer ske under samma evenemang som stormatchen mellan Mayweather och McGregor. Den pensionerade världsmästaren Mayweather möter MMA-fightern McGregor i det som är fightingvärldens största snackis under 2017.

Badou Jack kommer boxas i lätt tungvikt om WBA-världsmästarbältet mot Nathan Cleverly. Cleverly har för tillfället WBA:s världsmästarbälte. En ny utmaning för svensken som gick upp en viktklass i våras.

– Jag är bättre än honom på de flesta planen. Jag ska vinna, inget snack om saken, säger Badou Jack till SVT Sport.

I januari gick svensken en match mot IBF-mästaren James DeGale men matchen slutade oavgjort.

Fakta: Badou Jack

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm (33 år).

Bor: Las Vegas, Nevada, i USA.

Familj: Fru och dotter.

Längd: 185 cm.

Viktklass: Lätt tungvikt (79,3 kg).

Smeknamn: ”The Ripper”.

Proffskarriär: WBC-världsmästare i supermellanvikt sedan 2015, innan han bytte viktklass till lätt tungvikt i januari. Totalt 24 matcher, 21 segrar (12 på knockout), 2 oavgjorda och 1 förlust i supermellanvikt.

Övrigt: Har gambisk pappa och svensk mamma. Boxades för Gambia, och var fanbärare, under OS i Peking 2008. Tränade med Alexander ”The Mauler” Gustafsson, nuvarande MMA-fajter, under sin tid i Djurgårdens IF Boxning under tidigt 2000-tal.

Källa faktaruta: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.