Här gör 15-åringen debut för Villa Lidköping Foto: Bandypuls

15-årige Alwin Andersson yngst någonsin i Villa som fick med sig poäng efter mål i 94:e minuten

Serieledaren Villa Lidköping var kraftigt sjukdomsdrabbat när man släppte fram den 15-årige debutanten Alwin Andersson och ett gäng juniorer i Edsbyn. Hemmalaget tog chansen och fick med sig en viktig poäng för 2-2 i en dramatisk match.

Med målsprutan Christoffer Edlund, Felix Pherson och Petter Björling sjuka dammsög Villa i de yngre leden för att få ihop ett lag.

– Visst är det en barndomsdröm. Det är klart att det går snabbare och superkul att få känna på det. Det är bland de bästa man vill spela, säger Alwin Andersson, en av tre juniorer som började på bänken, som fick besked om spel först igår, till Bandypuls webbsändning.

Andersson, som fyller 16 år 12 januari, är yngste spelare någonsin i Villa. Joel Broberg, som ordnade 2-2, fyllde 16 år samma dag som sin debut 2015.

– Man sa att jag såg gammal ut när jag satt på bänken mellan skolungdomar, ler 37-årige Martin Andreasson efter matchen.

”Surt med bara en poäng”

I början av andra halvlek kvitterade Edsbyn. Bollen gick fram till helt frie Vadim Arkhipine som inte fick grepp om den studsande bollen och slog i luften två gånger om innan han fick träff tredje gången, ett skott som räddades på mållinjen av utespelaren Martin Hammarberg. På returen störtade Teemu Määttä fram och stötte in 1-1.

Med tolv minuter kvar tog Edsbyn ledningen. Efter en hörna klippte Albin Bysell Söderkvist in 2-1. Villa kvitterade till 2-2 i den 94:e minuten efter ett snabbt frislag när Edsbyns Oscar Wikblad tittade till Erik Säfström som fått frislaget och låg ner på isen.

– Det är surt och tråkigt att vi bara får med oss en poäng efter en sådan här match även om vi tagit en poäng på förhand, varje poäng är viktig, säger Edsbyns Albin Bysell Söderkvist.

Villas segersvit stannade på 13 matcher.