SM-finalen i bandy mellan Villa Lidköping och Edsbyn

Finalen är tillbaka på Studenternas i Uppsala och det väntar folkfest när SM-guldet ska delas ut. För första gången på tre år bjuds publiken in till finalen. Där ställs regerande mästaren Villa Lidköping mot Edsbyn.

Det blev Edsbyn som tidigt tog ledningen i finalen efter två snabba mål. Först slog Per Hellmyrs till efter tio minuter och bara två minuter senare utökade Ted Hedell ledningen till 2-0.

Villa Lidköping skulle dock komma tillbaka in i matchen och reducerade efter 19 minuters spel genom Joel Broberg.

Edsbyn gjorde däremot 3-1 efter en halvtimmes spel men bara några minuter senare reducerade Villa Lidköpings målkung Christoffer Edlund på straff.

Första halvlek var annars en riktig målfest.

Efter 35 minuters spel hade Edsbyn först tagit ledningen med 4-2 genom Jimi Heinonen och minuten senare var det reducerat på nytt, även denna gång genom Joel Broberg.

Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

I början av den andra halvleken skapade Villa en del chanser, bland annat två hörnor, men det var Edsbyn som gjorde första målet, 5-3 sedan Mattias Hammarström skickat in en hörna.

Regerande mästaren Villa Lidköping tog sig till final efter att man behövde fem matcher i semifinalserien för att besegra Västerås.

Edsbyn tog sig till final efter att ha vunnit straffdramat mot AIK i den fjärde semifinalen. Klubben har varit i final nio gånger och åtta av dem har det blivit guld.