Arkivbild. Måljubel för Västerås. Foto: Bildbyrån

Västerås 17-åriga talang avgjorde mot förra klubben

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästaren Västerås fick en fin start på årets elitseriesäsong. Borta mot Sandviken vann de med hela 7-0 – men tränaren Olle Wiberg var ändå inte helt nöjd.

– Vi gör en okej insats, men vi tycker att vi har mer att ge, säger Wiberg till VLT.

Inför säsongen lämnade talangen Tova Grönoset Sandviken för just Västerås, och det var Grönoset som gjorde både 1-0 och 2-0.

– Jag har varit nervös i en vecka för det här. Så fort vi kom hit och visste att vi skulle spela i Göransson, gamla arenan, så har jag aldrig varit så nervös inför en match, säger Grönoset själv till VLT.

Även Charlotte Selbekk och Ingebjörg Kvaal-Knutsen gjorde två mål medan Galina Mikhailova noterades för en balja i 7-0-krossen. Trots de stora siffrorna var inte VSK-tränaren Olle Wiberg helt nöjd.

– Vi är nöjda att vi vann och glada över att vi gjorde sju mål, men vi har mer att ge än vi visar i dag, säger Wiberg till VLT.

Stora siffror i premiären

I vårens final möttes Västerås och Skutskär. Även Skutskär startade säsongen starkt med en 5-1-seger borta mot Mölndal.

Övriga matcher i elitserien slutade också med stora siffror. Villa Lidköping slog Skirö med 8-2 och AIK besegrade KS Bandy med 10-1.

ARKIV: Västerås tog SM-guld efter galet övertidsdrama (21 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.