18-åriga talangen avgjorde då Villa blev cupmästare

Villa Lidköping tog sin första titel på damsidan då de slog Västerås med 5-4 i förlängning i cupfinalen. Stor hjälte blev 18-åriga Tilda Ström som gjorde tre mål, varav ett var det avgörande.

– Det är en helt sjuk känsla, jag kan inte riktigt fatta det, säger hon till bandyförbundet.

Det var Tilda Ström som förde upp gästande Villa i ledning redan efter fem minuter. Sedan följdes lagen åt.

Ställningen hann vara både 1-1, 2-2 och 3-3 innan Sanna Gustafsson satte 4-3 till Villa med en kvart kvar att spela.

Västerås gav sig ändå inte och med åtta minuter kvar av ordinarie speltid dunkade Charlotte Selbekk in ännu en kvittering.

”Slutar aldrig att kämpa”

Matchen gick till förlängning och i den 101:a minuten satte Ström sitt tredje mål för kvällen. Därmed blev hon stor cuphjälte.

– Vi slutar aldrig att kämpa. Vi har tre spelare utvisade när förlängningen startar och lyckas ändå vinna, säger hon.

Tränaren Christer Andersson hyllar sin talang.

– Det är ett unikum i sig. En otroligt duktig bandyspelare. Hon kan avgöra matcher själv, vilket hon nästan gör här, säger han till Bandypuls.